PostNL Track & Trace


Wat is Track & Trace?

PostNL Track & Trace is een handige manier om uw pakket of zending te volgen. Door het invullen van een nummer en een postcode op deze pagina bent u direct op de hoogte van de verzendstatus van uw pakketzending. Ook de ontvanger van een zending kan een pakket volgen met Track & Trace. Na een paar handelingen weet u precies waar uw pakket zich bevindt. U ziet het ook als de zending al onderweg is naar het afleveradres.

Hoe werkt Track & Trace?

Zorg dat u het barcodenummer van uw pakketzending bij de hand hebt. U vindt die code u op het verzendbewijs of bijvoorbeeld in de e-mail van de online winkel waar u wat hebt gekocht. Dat nummer vult u hiernaast in het vakje “barcode” in. Het barcodenummer begint met “2S”of “3S” en bevat verder een combinatie van cijfers en letters. Typ het nummer zonder spaties .

In het vakje ernaast vult u de postcode van het afleveradres in. Als u met Track & Trace een internationale zending wilt volgen, kunt u dat aangeven door een vinkje in het vak eronder. Als u de vakjes hebt ingevuld, klikt u op “zoek” en de informatie verschijnt in uw scherm. Zo gemakkelijk werkt Track & Trace van PostNL.

Klik op de afbeelding van PostNL om uw zending te volgen.